Denne bloggen er gammel

Alle innlegg er flyttet til min nye reiseblogg på wordpress.com.

mandag 21. april 2014

Tower of London

Tower of London, dominert av The White Tower.

Tid: 18.april 2014, kl 17:20
Sted: På flyet, på bakken enn så lenge

På vår siste dag i London fikk vi endelig besøkt Tower-festningen. Vi gikk over Tower Bridge, ned til festningen og rundt til billettkontoret på den andre siden. En familiebillett kostet noen og femti euro(?), og det var ingen kø å snakke om hverken for å kjøpe billetter eller komme inn på festningen. Men denne gangen var vi også på stedet før klokken var 10.

Tower of London ble bygget umiddelbart etter normannernes erobring av England, og har både fungert som kongeresidens, fengsel og rettersted. Det var her de mest prominente unådige ble henrettet, inkludert to av Henry 8s dronninger, Mary Stuart og Charles 1.

Vi valgte å gå rett til kronjuvelene, da vi regnet med at det var dette som kom til å lage mest kø. Og ganske riktig, den køen som ikke fantes ved inngangen, den var her. Den var lang, men den beveget seg heldigvis raskt. Da vi kom inn i bygningen hvor juvelene stilles ut ble ventetiden gjort mer interessant ved å vise noen filmer som fortalte om kronjuvelenes historie, fra Edvard Bekjenneren og Wilhelm Erobreren, via borgerkrigen og ødeleggelsen av juvelene og den påfølgende produksjonen av nye kroner, til kroningen av dagens dronning Elisabeth.

Der kronjuvelene stilles ut.

Selve utstillingen begynner forsiktig med å vise frem noen paradesverd og mer perifere gjenstander. Selve kronene står utstilt på rad og rekke mens de besøkende fraktes forbi på rullebånd. En effektiv måte å holde køen nede på. På slutten var det igjen noen mindre sentrale gjenstander som ble vist, men dronning Victoria sin lille krone er verd å få med seg.

Vi måtte også gå inn i det hvite tårnet, den eldste delen av festningen. Rommene i seg selv er ikke så mye å se på, da det i traust middelalderstil ikke er noen dekorasjoner å snakke om. I stedet er det en stor våpenutstilling som opptar hele tårnet. Mest spennende er de ulike kongenes rustninger, deriblant 3 etter Henry 8, som este ut i bredden etterhvert som kongen ble eldre.

Lenger opp i tårnet er det andre våpen utstilt, og helt på slutten en interessant myntsamling og litt om hvordan mynter ble laget.

Henry 8 sin rustning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten